Featured Posts

Lessen in Djembé aan leerlingen op basisschool de Twijn


Gisteren heb ik een lesperiode afgesloten op de Twijn waar ik leerlingen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende mogelijkheden kennis heb laten maken met Afrikaanse percussie. Het was een heuse ontdekkingstocht, zowel voor de leerlingen, leerkrachten als voor mij. We hebben geprobeerd om met een hele klas tegelijkertijd een ritme me te spelen. En het blijkt dat wanneer kinderen een ritme leren ze dit het beste eerst kunnen oefenen door het ritme te zingen. Een ritme met een tekst over iets dat je graag eet. Een Appeltaart Met Slagroom bijvoorbeeld. Veel leerlingen durfden het zelfs aan om een stukje alleen te spelen. Door alleen te spelen kun je nog beter horen hoe je speelt en kun je ook de verschillen ontdekken tussen hard en zacht spelen. Ook hebben we actie - reactie oefeningen gedaan waarin het ene kind iets voorspeelt en luistert of de ander het 'goed' naspeelt.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square